Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen!
Aanmelden

Armband Tijgeroog met 7 Chakra kralen en Boeddha

€ 6,95 (inclusief 21% btw)
Voorraad 1 stuk
Aantal

Prachtige armband van geslepen Tijgeroog kralen, 7 Chakra kralen en Boeddha. De armband is elastisch.

Belangrijkste vindplaatsen Tijgeroog:  Afrika, India, Mexico, Verenigde Staten, Australië

Spirituele betekenis: "Tijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren en je doelen te bereiken. In moeilijke periodes kan tijgeroog kracht, moed en vertrouwen geven. Tijgeroog bevordert rust en helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel. De steen heeft een positieve invloed op verkoudheid, astma, ogen, keel. Tijgeroog kan nuttig zijn voor mensen met depressie".

De 7 Chakra's

In je lichaam zijn zeven belangrijke energiecentra aanwezig. Deze staan bekend als Chakra’s. Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een Chakra kun je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.

Je kunt de zeven chakra’s op veel verschillende manieren beschrijven. Elk van de zeven ‘draaikolken van energie’ heeft zijn verschillende eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen.

Het eerste Chakra wordt ook wel het wortelchakra of stuitchakra genoemd. Deze zorgt ervoor dat je je stabiel voelt. Je bent geaard en je voelt je veilig. Door een goed contact te hebben met de aarde, voel je je zeker.

Het tweede Chakra wordt ook wel het Sacraal Chakra genoemd. Deze bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen. Deze staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit.

Het derde Chakra, ook wel het navel Chakra of zonnevlecht Chakra. Blijheid, energie, zelfwaardering en controle over jezelf staat centraal. De kracht om te bereiken wat je wilt. Op het moment dat dit chakra in evenwicht is, kun je er voor jezelf en voor een ander zijn.

Het vierde Chakra, ook wel het hart Chakra genoemd, bevindt zich bij de hartstreek. Dit energiepunt staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans. ‘Ik bemin en word bemind’ staat centraal.

Het vijfde Chakra, ook wel het Keelchakra genoemd, bevindt zich in het gebied van de nekwervels en het strottenhoofd. Het vijfde Chakra bevindt zich dichtbij de schildklier, waardoor de stofwisseling een grote rol speelt bij dit Chakra. Deze staat voor reiniging. Op het moment dat je jezelf laat horen, je laat weten wat je nodig hebt, zal er reiniging van je lichaam optreden.

Het zesde Chakra wordt ook wel het Voorhoofdchakra genoemd. Als bijnaam krijgt het ook wel het derde oog, omdat het desbetreffende Chakra zich net iets boven en tussen de wenkbrauwen bevindt. Het geweten speelt een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die je in het leven maakt.

Het zevende Chakra, ook wel het Kruinchakra genoemd, bevindt zich in het gebied van de kruin. Dit Chakra is de laatste in de rij van 7 die ervoor zorgt dat jouw energie optimaal door je lichaam kan stromen. Omdat we hier praten over het laatste Chakra, zal het geen verrassing zijn dat het zevende Chakra voor eenheid zorgt.